2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis
Purūs blynai su obuoliais ir cinamonu
Nežinau kaip jums, bet man blynai su uobuoliais vieni skaniausių, jei ne patys skaniausi. Nekepu jų dažnai, todėl pasiilgstu kartas nuo karto..
Patinka tokie storliukai purūs su dar jaučiamais obuolių gabaliukais. Tiek dar karšti, tiek šalti, niom niom.
Šį kart bėriau cinamono, juk obuoliai su cinamonu puikiai dera!
Tikslių kiekių niekada nematuoju, juk tai blynai! :)
Reikės:
2 kiaušinių
Apie 400 ml pieno
1 didelio obuolio
Žiupsnelio druskos
Cukraus ir žiupsnelio cinamono
Miltų sumaišytų su kepimo milteliais (naudoju self raising flour, tas pats gausis įmaišius šaukštelį kepimo miltelių į eilinius miltus)
Kiaušinius gerai išplakti, pilti pieną, tiesą pasakius nematavau, tiesiog pyliau "iš akies".
Obuolį nuluptį ir supjaustyti mažais gabaliukais. Kam nepatinka pjaustyti, obuolį galima tarkuoti. Man patinka dar jausti keptus obuolio gabaliukus.
Berti žiupsnelį druskos, maždaug 1-2 v..š. cukraus ir 1 a š. cinamono.
Viską išmaišyti ir maišant berti miltus. Turi gautis tiršta tešla, bet dar lengvai krentanti nuo šaukšto.
Gerai išmaišyti ir palikti tešlą pastovėti ~ 15 min.
Tešlospaviršiuje pradės matytis "akytės" nuo kepimo miltelių, esančių miltuose.
Gerai įkaitinti keptuvę, šiems blynams reiks riebalų, tad pilti aliejaus ar kokosų aliejaus, norintiems sveikiu.
Dėti po šaukštą blynų ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai pakils ir paskrus.
Skanaus!
Nuo šiol visada kepsiu su kepimo milteliais, nes blynai tikrai purūs minkšti, ir cinamonas čia puikiai derėjo. Patiekti su mėgstama uogiene, grietine, medum ar klevų sirupu! Ar tiesiog valgyti vienus, nagi skanu!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą