Receptuką radau virtuvės kertelėse , siūlau išbandyti dabar kai prasidės slyvų sezonas! Saldus pagrindas su rūgšia viršunėle puikiai dera, ir tos traškios migdolų plokštelės..
Kepiau jau kelis kartus, vis nešdavaus einat į svečius. Su ketvirtu kartu kepimo priėjau išvados kad skaniau kai slyvų daugiau, pirmu kartu buvo daug mažiau. Ir taip pat migdolų nepagailėjau.
Privalumas šio pyrago yra ir tas, kad sviestas dedamas tirpintas, nereikia laikyti kambario temperatūroje.
Vandens pyliau šiek tiek daugiau, recepte įrašiau kiek, Daiva pylė 2 v.š. man pasirodė pyragas minkštesnis kai dėjau daugiau vandens, gal tik sutapimas :)
Reikės:
125 g. sviesto
200 g. miltų
150 g.cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
2 kiaušinių L dydžio
1 a. š. kepimo miltelių
4-5 v. š. karšto vandens
Žiupsnelis druskos
5-8 slyvų (priklausomai ar norite mažiau ar daugiau)
1 didelė kriaušė ar 2 mažesnės
Saujelė migdolų plokštelių
Cukraus pudros appibarstymui jei norima
Miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišyti dubenyje.
Sviestą ištirpinti, supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Atskirame inde šakute lengvai išplakti kiaušinius ir supilti į miltų mišinį. Įpilti karšto
vandens ir gerai išmaišyti. Tešlą pilti į kepimo formą.Visus kartus kepiau formoje su skyle, į ją klojau kepimo popierių arba reikia gerai ištepti sviestu, kad nekibtų.
Kriaušes
nuplauti, nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Slyvas nuplauti,
išimti kauliukus, supjaustyti į smulkesnes juosteles (pjauti pusiau ir dar pasmulkinti).
Ant pyrago viršaus
išdėlioti kriaušes ir slyvas, ant viršaus užberti migdolų
plokštelių. Kaip jau minėjau, jų nepagailėjau, patiko traškanti plutelė.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti ~30-40 minučių, būtinai tikrinkite pagaliuku ir žiūrėkite pagal savo orkaitę, man kepa netgi 45 minutes, nes kitaip ištraukiu pagaliuką apkibusį.na ir nemėgstu balto pyrago pagrindo. Atvėsusį pyragą, jei norima, apibarstyti cukraus pudra.
Foto iš dviejų darymų, vienu kartu barsčiau, kitais ne.
Skanaus!
Į antrą dieną pyragas skanesnis, susigeria visi skoniai.
as ir toki recepta senose kortelese turejau :)
AtsakytiPanaikinti