Paprastutė idėja greitai vakarienei ar pietums. Tikslių proporcijų čia nereikia
Reikės:
Mėgiamų makaronų tiek, kiek valgančių bus
Jautienos mėsos
Kelių riekelių chorizo dešros (neturintiems, tiks rūkytas kumpelis, skoniui pagerinti)
Raudonojo svogūno
Česnako
Saujeles bazilikų
Prieskonių mėsai
Parmezano sūrio (jei norima)
Kelių šaukštų mėgiamos pomidorų piurės
Makaronus išsivirti, kol verda makaronai pasiruošti padažą.
Mėsą susipjausti mažais gabaliukais, svogūną ir česnaką susismulkinti, bazilikus pasmulkinti taip pat.
Gerai įkaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus, berti pjaustytą mėsą ir svogūnus vienu metu ir ant labai karštos ugnies pastoviai maišant pakepinti 2-3 min. maximum, kol mėsa neišleidžia savo sulčių, tada ji bus minkšta. Tada suberti česnakus, paskaninti druska, pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais, dėti chorizo dešrą, pomidorų piurę, ir pastoviai maišant dar minutę kitą pakepinti, berti bazilikus permaišyti ir patiekti ant ką tik išvirtų makaronų, ant viršaus tinka parmezano sūris.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą