2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Konc. persikų ir tuno užkandėlė + moteriška logika

Gal pirmiausiai apie moterišką logiką :)

Kažkada neseniai sklandė po forumus, FB ir panašius šaltinius vienas toks tekstukas kuris privertė nusišypsot ir greičiausiai ne viena moteris pagalvojo kad panašiai būna ir jų gyvenime :)
Taip buvo ir man šiandien, net susijuokiau pagalvojus, taigi pirmiausiai "Moteriška logika" :

Yra tokios neblogos salotos su kumpiu, o šaldytuve kaip tik voliojasi gabalėlis - niekas nevalgo. Va, galvoju, pagaminsiu - vis įvairiau pavalgysim. Salotoms reikia ananasų. Atidariau skardinę, išėmiau ananasus, liko sultys. Gert nenorėjau, nes baisiai saldu. Išpilt irgi gaila. Prisiminiau vieną kekso receptą, kuriam reikia arba ananasų, arba apelsinų sulčių. Užmaišiau tešlą keksui, bet jai, keista, reikėjo tik kiaušinių trynių. Liko baltymai. Išmest gaila, o laikyt... vis tiek galų gale išmesiu. Pagalvojau, reikia bizė pasidaryti. Nieko gi sudėtingo. Bize nutarkavau žievelę nuo citrinos. Liko plikut plikutėlė citrina. Jeigu kaip mat nesunaudosi - sudžius. Bet, apsidžiaugiau, su citrina elementaru - padarysiu padažą salotoms. Į salotas supjausčiau pusę svogūno. Visos galvos nereikėjo, nes baisiai jau didelės visos, kurias turėjau. Nusprendžiau, kad likusią puselę sunaudosiu pomidorų padažui spagečiams pagamindama - niekas kitas galvon nešovė. Aitdariau trintų pomidorų skardinę, sunaudojau pusę. O kur dėt likusius? Užmiršiu gi šaldytuve. O ji be konservantų, per kelias dienas suges. Nusprendžiau išvirti ukrainietiškų barščių. Bet kopūsto neturėjau. Vadinasi, reikia parduotuvėn. Prekybos centre nusipirkau kopūstą, morkų, silkės, dešrelių, dešros, tualetinio popieriaus, skalbimo miltelių, staltiesę (buvo akcija), šlepetes (taip pat su akcija) ir kelias tūbeles batų tepalo (dėl viso pikto). Pakeliui užsukau į banką atsiimt kortelės, paskui fotosalone prigriebiau nuotraukas, užbėgau į kepyklą duonos (nes parduotuvėj pamiršau). Nuo mašinos iki lifto viską nutempiau baubdama. Išviriau barščius. Nepastebėjau, liko kokių produktų ar ne. Nukritau ant lovos. Nugara perkrypusi, kojų nejaučiu, rankos, rodos, nukris...Galvoju, durne tu durne, kokio velnio, avie tu nelaiminga, gailėjai tas sušiktas ananasų sultis kriauklėn išpilt?!!

O toliau mano užkandėlė su tunu... Gi liko tuno nuo mano brangiausio pusryčių, kelios skiltelės persikų nuo mano salotų (kur joms vištieną naudojau likusią nuo lavašų...) :D tai galvoju ką čia su jais padaryt, negi mesi lauk, o taip valgyt atrodo per saldu.
Prisiminiau kad pas kažką forume skaičiau lyg ir su abrikosais, kas dar dėjos nežinau, aš padariau pagal save ir tai, ką radau šaldytuve...



Sunaudojau:


3 puseles koncervuotų persikų
Įdarui ~ 4 v.š. tuno savose sultyse, o jis buvo paruoštas su šaukšteliu majonezo, 1 dž. smulkiai karpytu pomidoru, druska + šv. malti pipirai.
Ir viskas, įdaryti persikus, ant viršaus dar šv. malto pipiro.
Įdarui manau tiktų daug kas, fantazijos reikalas :)

p.s. pradarytas indelis su dž. pomidorais bus naudojamas rytoj sekančiam patiekalui :))

1 komentaras:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...