2012 m. sausio 3 d., antradienis

Pasifloros vaisiai (Passion fruit)


Toks gražus angliškas pavadinimas, gaila, kad nesiverčia tiesiogiai... Dar pasifloros kartais vadinamos ir marakujomis.
Nors pasifloros gėlės labai gražios, norėčiau tokios visai kambaryje, žiedų grožis nerealus! Pabandžiau pasodinti sėklytes, bet šanas turbūt nulinis, kad kas išaugs :)

O pasifloros vaisiai atrodo štai taip,kaip nemažos slyvos.
Gan kieti iš išorės, kai būna gerai prinokę, odelė šiek tiek susiraukšlėjus. Šitie nesulaukė pilno prinokimo, buvo sunaudoti.


Viduj turi sėklyčių, kurios, beje yra valgomos. Tik prapjovus pasklinda toks saldžiai rūgštus egzotinis kvapas. Vien dėl kvapo ir dėl sulčių turbūt verta paragauti, puikiai tinka kokteliuose, ar pan. gėrimuose, kas be ko skanūs valgyti ir taip vieni.
Manieji kadangi buvo nevisai pilnai sunokę, buvo tokie daugiau į rūgštumą, nors turėjo ir saldumo tikrai. Sėklytės smagiai kramtės, kaip kokios saulėgrąžos :D (nors kažkur skaičiau atsiliepimus, kad sėklytės kaip tik maišo valgyti.. na skonio reikalas, manau).


Pasifloros valgomos šaukšteliu, tiesiai iš odelės. Iš minkštimo gaminama želė bei sirupai. Vaisiuose gausu A, B, C grupės vitaminų, kalcio, fosforo, geležies, natrio ir serotonino. Turi laisvinantį poveikį, gerina žarnyno darbą, padeda iš organizmo šalinti šlapimo rūgštį ir numuša karštį ...

Dalį vaisių suvalgėm, o kita dalis buvo panaudota tortui, apie kurį netrukus..

3 komentarai:

  1. hey, o kur vaisiu galima rasti pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. parduotuvėse,manau didžiosiose būtų. LT gal sunkiau rasti. net nežinau, kai negyvenu dabar...

      Panaikinti
  2. LT tikrai yra, jau gerus 5-6 metus nuolat perku RIMI

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...