2011 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Salotos su tunu ir špinatais

Dar viena versija tuno salotų.



Špinatų megėjams skanios salotos. Aš supratau, kad tokia nesu... Nebuvau ragavus jaučiu taip špinatų, arba nebeprisimenu, sugalvojau pasiimt. Na salotos dar patiko, bet dariau špinatų sriubą, pagal rastą receptą, ir deja keliavo viskas lauk, nepatiko skonis man tų špinatų, tai nusprendžiau, kad daugiau mano virtuvėje jų nebus.. nebent kas pamokys kaip paruošt kitaip, kad būtų skanu.

Na, o salotos lengvam užkandžiui suėjo gerai, sunaudojau:

Saują šviežių špinatų (nukarpiau šakutes)
Didelį pomidroą
Kelias riekutes šviežio agurko
Mažą skardinę koncervuotų kukūrųzų
Porą riekučių kepintos duonos su prieskoniais
Tuno aliejuje skradinę
Pireskonių pagardnimui


Duoną pasiruošiau taip: sumaišiau alyvų aliejų su provensalio prieskoniais ir druska, ištepiau duoną, supjausčiau mažais kvadračiukais ir pakepinau ant sausos keptuvės. Atvėsinau. Špinatus dėjau į indą, pjaustytą agurką bei pomidorą, kukurūzus, bei atvėsusią duoną, viską išmaišiau, dėjau nusunktą tuną, ir dar kartą permaišiau, apib arsčiau druska ir šv. pipirais ir skanavom.

2 komentarai:

  1. Na, mano pirmas įspūdis apie špinatus irgi buvo toks pat. nepatik ta žolė nors tu ką. O kitais metais valgiau jaunus špinatukus, ką tik iš daržo ir nuo tada tapau špinatų ir šiaip žalėsiu gerbėja. Lygiai taip pat buvo dilgėlėm, paragavau jaunų aromatingų dilgėlių ir iš tikrųjų jos nuostabios. Špinatai (jauni) irgi nėra šiaip sau žolė. Reikia atitaikyti, kad būtų jauni ir traškūs, nesuglebę.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na matai, reiškias ne vien man taip pasirodė :)
    velnias žino, ar jie jauni buvo ar ne, kad šviežūs tai tikrai, bet lapiukai normalūs, ne visai mažuliukai, na tokius parduotuvėj radau...
    žinau kad sveiki, maistingi, nu bet, abejoju ar kada pirksiu, nebent pas ką nors paragausiu skaniai paruoštus.
    O dilgelės man patinka, tėtis daro baisiai skanus kotletus! nerealūs jie.. ir dar sriuba patinka... kaip ir rūgštynių..

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...