2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Avienos kepsniukai



Pagalvojau, kad seniai bevalgėm avienos, tad šeštadienį keliavom į turgų ir išsirinkom kelis gražius gabaliukus su kaulu.
Juos gerai įtryniau prieskonių mišiniu (druska + pipirai + rozmarinas + baziliko dž.šiek tiek + dž.saliero prieskoniai) ir palikau pastovėti ~2 val.
Išsiviriau šviežias bulves su lupena, mėsytę pakepinau gerai iš abiejų pusių ant grill keptuvės ir valgėm su šv. daržovių salotomis (pjaustyti ridikėliai, šv. svogūnų laiškai, agurkas, druskytė bei natūr. jogurtas).

Turbūt man nei mėsos nereikėjo, salotos su šv. bulvėm buvo jammmm!!

6 komentarai:

  1. Eik tu sau!Garbės žodis atimsiu salotas pirmiausiai, paskui bulves šviežias, bet ir avienos neatsisakysiu, nes žiauriai ne tik aš, bet ir visa šeimyna mėgstam, bet nei karto nesu taip kepusi avienos, na kaip kepsnio, taip paprastai, išskyrus aišku šašlykus, aš daugiausiai troškinu, o taip va pakepus, suspėja suminkštėti gerai?Ar tik ėriena tinka tokiam kepsniui?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš ir jau antrą kart dariau su bulvėm ir salotom, nieko kito nereikėjo.... bais skanu,kai šviežios...
    o dėl avienos - nu žinok viskas iškepa, mėsa minkšta, ir neišsausėjus visai, pirmus kartus troškindavau ir aš,bet daugiau pabandžiau taip ant gril keptuvės, ir viskas gavos gerai.
    iš abiejų pusių gerai pakepinu, be aliejaus, nes jau iš mėsos išskiria.
    o dabar tai toks durnas klausimas, bet kuo skirias aviena nuo erienos? eriena jaunos avies ar kaip?
    o šiaip tai ir jautienos kepsniukus taip kepu ant gril

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, ėriena yra jauno ėriuko, o aviena, jau skaitosi pagyvenusios avies.Kol uošviai kaime gyveno, tai būdavo to gėrio sočiai, dabar retenybė:(

    AtsakytiPanaikinti
  4. aha.. tai aš čia nežinau iš ties kas tada buvo.. ar aviena,ar eriena, nes lt tai du skirtingi žodžiai, o pas mus vienas ir tas pats, tai nebent tik klaust kokio amžaius ar ką, bet kaži ar žinotų,jie tik pardavėjai.
    nu jo įsivaizduoju kainas parduotuvėj... aš tai lt net nebuvau valgius, kad nenormaliai kaina, ir nežinai ar šviežią gausi dar.
    pas mus ir tai nemažai, nors turguj dar pigiau, 7 su centais už kg, o pardėj lupa 15-18 eur/kg..absurdas..

    AtsakytiPanaikinti
  5. cia tavo eriukas eriukas ♥ labai skanu ant griliaus taip... kaip prisimenu drauges turkes tokia mesyte, tai net seiles kaupias :)
    na, o jei dar po Sroves liko saltu, tai ir as mielai saukstu pakabinciau. laukiu nesulaukiu svieziu ridiekliu ♥

    AtsakytiPanaikinti
  6. o tai kaip žinot, eriukas ar ne? ar pagal mėsos dydį ar kaip.. nu blondiniškas kl. ..

    o pas jus dar nėr šviežių ridikėlių, ar čia savo turi omeny?

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...