2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis

Mėsos kukuliai su makaronais raudoname padaže



Mėsos kukuliams paruošti reikės:


200 g. faršo (naudojau jautienos)
1 kiaušinio
Druskos, pipirų
Apie 4-5 v.š. džiuvesėlių
1 raudono svogūno

Raudonam padažui:

Smulkintų pomidorų skardinėje
5-6 saulėje džiovintų pomidorų

Svogūną susipjaustyti smulkiai. Kiaušinį gerai išplakti. Į dubenį dėti faršą, pilti kiaušinį, sudėti svogūnus, druską, pipirus, viską sumaišyti, ir ant galo suberti džiuvesėlius.
Pasiruošti dubenėlį su vandeniu, jo reikės pasivilgyti rankoms, darant kukulius.

Paprastai reiktų įkaitinti keptuvę su aliejum ir tik tada dėti kukulius, bet šį kartą dariau atvirkščiai, taip buvo patogiau.
Pasiruošiau didelę keptuvę, į ją nepyliau nieko, tiesiog dėjau kukulius jau padarytus.
Darant reiktų pasišlapinti vis rankas, tada taip nekimba faršas. Kuo mažesni, tuo skaniau. Taip padengiau visą keptuvės dugną, nereikia bijot, kad jie sukibs, nes tik pradėjus kepti greitai atšoksta.


Kai visą faršą sunaudojau kukuliams, pyliau aliejaus, ir įjungiau dujas. Iš kart reikia gerai judinti keptuvę, kad vienodai apkeptų visi šonai, ir nesusiplotų kaip kotletai.Gerai apekpinti iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
Tada susipjaustyti juostelėm džiovintus pomidorus.



Dėtį į keptuvę ir dar šiek tiek pakepti.
Pilti skardinę smulkintų pomidorų be odelės, ir viską patroškinti apie 10 min. tuo pačiu metu užsikaisti mėgiamus makaronus, kai viskas išvirs ir išsitroškins, patiekti į lėkštę ir skanauti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...